Arbetsjackor

Har du behov av arbetsjackor i ditt jobb? Att välja ”rätt” arbetsjacka kan vara riktigt svårt. För det mesta så har arbetsplatsen redan tagit fram arbetsjackor för alla men det betyder inte att den arbetsjackan passar för alla. Vi får utgå ifrån att arbetsplatsen vet vilka krav som gäller för arbetskläder och att all eventuella skydd finns på alla arbetsjackor. Men utöver det så kan det finnas annat att önska. Har du till exempel en arbetsjacka som är en storlek mindre än det du egentligen behöver så blir den för trång och då kan det vara svårt att utföra sina arbetsuppgifter på ett behagligt sätt. Och vice versa, om arbetsjackan är för stor så blir den kanske också svår att arbeta i.

Arbetsjackor för olika säsonger

Du som har ett kroppsarbete och vistas utomhus hela dagarna måste ha en uppsättning av olika arbetsjackor, en för sommaren, våren, hösten och så klart vintern. Vädret i Sverige kan vara nyckfullt då det ena dagen är ganska varmt och skönt för att nästa dag vara blåsigt och regnigt. Därför måste arbetskläderna vara anpassade efter vårt nordiska klimat och klara av både blåst, regn och kyla. För det mesta har man en jacka som är anpassad för regn och är vindtät, och en jacka som är anpassad för kyla.

Arbetsjackor för att synas

Förutom att arbetsjackorna ska uppfylla en massa krav för att vara anpassade till vädret så finns det många andra funktioner att tänka på. Till exempel har vi de som arbetar på vägarna eller som kör lastbilar och andra fordon som måste tänka på att dom syns i trafiken. Därför finns det mängder av så kallade varseljackor med olika funktioner och som också är anpassade efter olika väder och årstider. Dessa jackor kan med fördel även användas av truckförare och hantverkare som kanske också vill synas.