Vem orkar med flyttstädning?

Det här med att flytta är ett kapitel för sig. All gammal skit som seglar upp till ytan i hemmet med extra körningar till soptippen, återvinningscentraler och hjälporganisationer som följd. Och inte nog med att man ska packa ner allting, skiten ska upp med! Fast däremellan massor av kånkande på kartonger upp och ner för trappor, in i den gamla lägenhetens trånga hiss, fyra våningar ner och sen ytterligare en liten trappa innan man är framme vid flyttbilen. Sen upp igen för att hämta ytterligare lådor. Det låter dock som att jag kommer få en hel del vänner som hjälper till med själva flytten, så förhoppningsvis är den klar på några timmar och kanske max tre vändor med flyttbilen. En halvmils åkande till den nya lyan. En charmig sådan med snedtak och nyrenoverat kök som jag bara kommer att älska!

Det absolut tråkigaste kapitlet med att flytta är dock flyttstädningen. För vem har egentligen tid med flyttstädning när man har en helt ny lägenhet att fokusera på? Städning i allmänhet och kanske framförallt flyttstädning ses nog av många som ett kvinnogöra. Medan gubbarna ska bära lådor och köra flyttlasset så ska kärringarna putsa och feja så att allt blir snyggt och rent. Nej, så blir det inte för oss. Inte den här gången åtminstone.

Den här gången har vi nämligen anlitat ett företag som hjälper oss med flyttstädning. Fönsterputs, rent under badkaret och bakom spisen, allt fixar de! Jag hoppas verkligen att det kommer bli skinande rent så att jag inte behöver ägna den gamla lägenheten en endaste tanke efter det att vi lämnat den. Än så länge har jag bara fått positiva vibbar från Dammråttan, så jag är säker på att det kommer gå bra. Jag vill ju bara fokusera på den nya, flyttstädning lämnar jag med glädje åt någon annan!