Ett gott fruktvin inte bara för kvinnor

Att dricka vin anses av många vara något endast kvinnor gör, detta tankesätt är helt fel och borde snarast ändras på.

Vare sig man är man eller kvinna kan man njuta av ett gott fruktvin varje ledig dag. Att påstå att fruktiga viner skulle vara mer feminina än andra alkoholhaltiga drycker är bara struntprat, och det skadlig sådant. Skadligt eftersom det förstärker stereotypen att män bara är män när de är beter sig som män ”ska” bete sig. Ofta innebär detta att de är högljudda, sportfanatiker, mansgrisar som endast dricker öl eller grogg. Detta medan kvinnor i sin tur anses mjuka, lågmälda och försiktiga, som endast dricker vin eller någon lågalkohol drink. Det samma gäller vilka jobb kvinnor kan ta, vissa anser exempelvis att kvinnor ska jobba med barn eller inom vården, och absolut inte med typiska manliga hantverk eller yrken.

Dessa tankar och åsikter kring könen är som sagt skadliga, det propagerar för att skapa ett samhälle där ett av könen anses som det bättre, och kan därmed ha det lättare att klättra i karriären, med mera. Det skapar också en sämja mellan könen och kan också vara anledningen till killars ibland trakasserande beteende gentemot deras kvinnliga arbetskamrater/klasskompisar. Killar tror helt enkelt att det är okej att bete sig på det sättet mot en tjej. För att förhindra detta beteende har man till och med börjat föra diskussioner ifall man ska införa prat om genusfrågor i lågstadieåldern. Så att pojkar i tidig ålder lär sig vad som är rätt och fel (då det tydligen finns föräldrar som struntar i detta helt).

Så alla män där ute, om ni gillar vin, om det så är fruktvin eller ej, drick och njut av detta. Tänk inte på vad andra människor anser är manligt och inte manligt. Då kommer ni garanterat vara lyckliga med vilka ni är. Om ni tror att ni är mindre män för att ni gillar vin, så kan ni sucka ut, för det är ni inte. Det som gör någon en mindre man är ifall denne beter sig som ett svin mot alla i sin omgivning.