Salming – varumärket

Salming har alltid gjort snygga och populära sportkläder. Men har du någon aning om hur det har gått, och går, för hans företag? Tyvärr avled hockeylegenden Börje Salming den 24 november 2022, men Salming Sports AB fortsätter att leva vidare som aldrig förr, även efter Salmings död. Omsättningen för året  2022 beräknades till ungefär 70 miljoner kronor. De främsta sporterna i Salmings företag är innebandy, handboll och squash. Anledningen till att Salming startade upp ett företag inom sportvärlden var för att han hade avslutat sin karriär i Toronto runt 1991 och återvänt till Sverige. Nu var han tvungen att försörja sig på något annat än sin idrottskarriär han hade haft.

Börje Salming

Börje Salmings karriär har hjälpt många ungdomar och spelare i hockeyvärlden, både på och utanför isen. Börje Salming var en legend som det skulle kunna skrivas hur många rader som helst om. Salming kom från en liten by i Jukkasjärvi och avslutade sin karriär som spelare i NHL. Han var inte förste svensk att spela i NHL, han var inte heller den första europé i NHL, men däremot blev han den förste ”icke nordamerikanska spelare” som blev en stigande stjärna på himlen och det omedelbart.

Började med kalsonger

Salming hade under många år en fantastisk karriär utomlands inom hockey men även en stjärna måste någon gång försvinna från himlen. Under tiden som Börje spelade för NHL började han utveckla sina affärsområden, bland annat sålde han ishockeyprodukter som en naturlig del av sitt liv. Men det var Börjes satsning på att sälja innebandyklubbor som väckte de största intresset hos köparna. Som allra första produkter sålde Salming kalsonger som blev väldigt eftertraktade. Salming Hockey AB blev senare en del av Libro Group med Börje som ägare med EN aktiepost.  Salmings företag kom att betyda mycket för Libro Group.