Måste dränera husgrund

Min älskade lilla stuga går inte längre att bo i. Den har nämligen blivit översvämmad och nu frodas fukt och mögel i källaren och på undervåningen. Stugan som jag och familjen använde som sommarstuga har ägts av min familj i generationer, det var faktiskt min farfars farfar och hans bror som byggde stugan på 1870-talet. Den är med andra ord nästan 150 år gammal.

150 år av minnen nästan förstörda av fukt och mögel. Jag har anlitat en dräneringsfirma som ska dränera husgrund och även sätta in nytt golv. I vanliga fall hade jag försökt dränera husgrunden själv, men då stugan är såpass gammal och ett felsteg kan göra mer skada än vad som går att laga, är det bäst att anlita experter. De vet vad som bör göras först, hur det bäst görs och mycket annat. Jag hoppas att företaget kan börja snarast, ju tidigare de börjar desto mer av stugan går att rädda. Vill inte att det min farfars farfar och hans bror byggde ska gå förlorat för alltid. Det vore hemskt och jag inte vill stå som ansvarig för. Det kommer vara en mörk punkt i min familjs liv i flera generationer framöver. Det kanske aldrig glöms bort, får hoppas att det inte blir så.