Har börjat digitalisera VHS-band

Någonting som min morfar älskade att göra varje gång hela familjen träffades var att filma allting, speciellt älskade han att filma på julafton och då specifikt oss barnbarn när tomten kom med alla julklappar. Hela jular finns filmade och det är alltid lika roligt att titta på filmerna. Framförallt nu när både mormor och morfar inte längre finns med oss.

Problemet är att alla filmerna är filmade med en gammal VHS-kamera från tidigt 80-tal. Det gör att det numera är svårt att titta på dessa filmer då VHS-spelarna försvann någon gång under tidigt 2000-tal. Mormor och morfar hade en TV med inbyggd VHS, men den slutade fungera för några år sedan. Det är därför som jag nu i karantäntider har börjat digitalisera VHS-band som morfar filmat in. Hittills har jag lyckats digitalisera från julen 1978 (deras första barnbarns julafton) till sommaren 1995. I det sista bandet som jag har digitaliserat är mormor och morfar på semester i Grekland med min syster, min kusin och hans pappa. Det är lite konstigt att se mormor och morfar både solbrända och med färg i håret. På semestern i Grekland 1995 är de i 50-60 års åldern. Då hade de ännu inte blivit gråhåriga. 

Blir förhoppningsvis klar med all digitalisering i nästa vecka.Har