Mamma fick en självvattnande orkidékruka

I söndags var det mors dag, dagen då alla mammor i Sverige hyllas lite extra, samt får någon fin gåva av sina barn. Jag passade på att fira min mamma någon vecka i förväg, då jag inte kan ta mig till mina föräldrar på ett lika enkelt sätt som förut. Jag gav därför mamma sin mors dag present då. Det jag köpte till mamma var en självvattnande orkidékruka. Mamma gillar att stå och påta i blomkrukor och en av hennes favoritväxter är en orkidé som hon har tagit hand om i snart 10 år. Problemet är att varje sommar åker mina föräldrar bort från stan i några veckor, vilket gör att växterna måste tas omhand av någon (oftast jag) som inte har lika bra koll på växtskötsel som mamma har. Det gör att växterna ibland antingen står i vatten eller torkar ut. Det är därför som jag valde att köpa en kruka som vattnar sig själv. Det gör att man kan åka bort på semester utan att behöva oroa sig över att växterna dör. Det gör det också möjligt att ha fler växter än vad man egentligen har tid att ta hand om, något som jag kan se min mamma göra.