Säkrad last kan rädda livet på dig

Nyligen råkade jag ut för något av det värsta jag upplevt. Jag körde på en ganska stor väg med 90 kilometers hastighet och hade en lastbil framför mig, jag försöker att alltid hålla avstånd och gjorde så denna gången med. Plötsligt sprang det upp en älg framför lastbilen som tvärbromsade. När det blev fullt med röda lampor från lastbilens bromsljus framför mig tvärbromsade jag med. Det gick inte så bra för älgen, lastbilen fick en del skador i fronten och min bil klarade sig bra. Förutom att jag fick mig en rejäl körare i ryggen, jag hade slängt in en ryggsäck med ett par böcker i i baksätet och den kom i full fart rätt in i mitt säte.  Jag kör ofta med släp och det skall nog erkännas att allt som ligger på det inte alltid är säkrat. Vem vet vad som hänt om jag haft ett släp med vinterhjul eller liknande på. När jag kom hem kollade jag runt efter information på hur man lastar säkert i bilen.

Lastsäkring från Valeryd kan verkligen göra skillnad

Ett företag som gav mig alla svar som jag sökte var en firma i Vårgårda som heter Valeryd. Det verkar som att en stor del av deras affärsidé är just att erbjuda redskap att föra med säker och säkrad last. Jag inser att jag har så mycket att uppgradera och om ett par tusingar kan rädda livet är det väl bra investerade pengar? Ett nät och ett par rejäla spännband är det första som skall införskaffas, och i framtiden hamnar ryggsäcken antingen i bagaget eller på golvet. Även om du inte har ett släp så titta gärna in och läs mer mer om lastsäkring från Valeryd, allt som kan göra körning och livet lite säkrare är väl värt att lära sig mer om. Var försiktig i trafiken, Peter.